علت عدم آغاز فرایند بورسیه ورزشکاران برای المپیک ۲۰۲۶ چیست؟
خبرگزاری تماشاگر - با گذشت پنج ماه از پایان المپیک پاریس، هنوز خبری از شرایط و تعداد ورزشکاران بورسیه برای المپیک لسآنجلس نیست.
- کد خبر: 333060
- 1403/10/24
- بازدید:
- 7
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم ، کمیته بینالمللی المپیک پس از پایان المپیک 2012 به منظور ایجاد بستری مناسب برای رشد ورزشکاران مستعد در سراسر جهان، ورزشکاران منتخب هر کشور را با عنوان بورسیه تحت حمایت خود قرار داد تا با این هدف، در المپیکها شاهد درخشش چهرههای جدید از سراسر جهان باشیم.
بر این اساس کمیته بینالمللی المپیک هر ماه کمکی را به ورزشکاران بورسیه پرداخت میکند تا آنها بتوانند با آمادگی بیشتر در المپیک حضور داشته باشند.
شرایط بورسیه ورزشکاران المپیکی در ادوار گذشته به شرح زیر بود: بورسیه ورزشکاران المپیکی، برای هر دوره بازیهای المپیک تابستانی، زمستانی و جوانان از سوی همبستگی المپیک برنامهریزی و اعلام میشود.
امکان بورسیه، برای تعداد محدودی از ورزشکاران برجسته رشتههای المپیکی وجود دارد.
هدف از این بورسیه حمایت ورزشکاران رشتههای المپیکی است که پتانسیل و توانایی حضورشان در بازیهای المپیک، توسط کمیته ملی المپیک کشورشان تشخیص داده شده است، اما امکان حمایت کامل از آنها برای تمرین، حضور موفق و کسب مدال در بازیها از سوی فدراسیون مربوطه ضعیف است.
شرایط بورسیه با انتخاب کمیته ملی المپیک صورت میگیرد و شامل دو حالت است: الف - فراهم آوردن امکانات استاندارد و برتر یا انتخاب مرکز استاندارد و برتر برای آموزش و تمرین ورزشکار توسط کمیته ملی المپیک و ب- معرفی مرکز استاندارد و برتر
توسط OS (المپیک سولیداریتی) مراحل و شرایط بورسیه برای رشتههای انفرادی و تیمی متفاوت بوده و به صورت جداگانه اعلام میشود.
مراحل بورسیه شامل؛ 1- اعلام شرایط توسط المپیک سولیداریتی در فاصله زمانی مشخصی قبل از بازیهای المپیک، 2- بررسی و انتخاب ورزشکاران واجد شرایط و شرایط بورسیه توسط هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک با مشورت فدراسیون ملی، 3- اعلام به همبستگی المپیک، 4- استعلام همبستگی المپیک برای هر ورزشکار از فدراسیون بینالمللی هر رشته و 5- اعلام نتیجه و آغاز بورسیه است.
براساس این گزارش و مطابق مقررات المپیک سولیداریتی، در هر مقطع زمانی در طول بورسیه، مشخص شود ورزشکار معرفی شده دارای شرایط لازم برای ادامه بورسیه نیست از جمله واجد شرایط نشدن برای حضور در بازیهای المپیک، بورسیه قطع خواهد شد.
المپیک 2016 ریو اولین دورهای بود که 9 ورزشکار ایرانی از کمکهای مالی کمیته بینالمللی بهره بردند، اما برای المپیک 2020 توکیو 10 ملیپوش ایرانی از طرف IOC بورسیه شدند. رزیتا علیپور (کاراته)، نازنین ملایی (قایقرانی)، علی پاکدامن (شمشیربازی)، حسین رسولی (دوومیدانی)، الهه احمدی (تیراندازی)، نوشاد عالمیان (تنیس روی میز)، ناهید کیانی (تکواندو)، کیانوش رستمی (وزنهبرداری)، محمدعلی گرایی (کشتی فرنگی) و حسن یزدانی (کشتی آزاد) 10 نفری بودند که از 9 رشته ورزشی کمک هزینه 500 دلاری را از کمیته بینالمللی دریافت میکردند.
سومین دوره بورسیه مربوط به المپیک پاریس بود. در این دوره از سوی کمیته ملی المپیک 15 ورزشکار منتخب کشورمان برای دریافت بورسیه تا بازیهای المپیک 2024 پاریس مشخص شدند. بر همین اساس امیر حسین زارع و محمدرضا گرایی (کشتی)، جواد فروغی و فاطمه کرمزاده (تیراندازی)، سمیه یزدانی (دوچرخهسواری)، نازنین ملایی (قایقرانی)، دانیال شهبخش (بوکس)، رضا علیپور (صخرهنوردی)، الهام حسینی و علی داوودی (وزنهبرداری)، علی پاکدامن (شمشیربازی)، ریحانه مبینی (دوومیدانی)، مهلا مومنزاده (تکواندو)، مهرشاد افقری (شنا) و مهدی احمدکهنی (ژیمناستیک) این بورسیه را دریافت کردند.
کمیته بینالمللی المپیک در ادوار گذشته حداکثر تا دو ماه پس از پایان المپیک شرایط و تعداد ورزشکاران بورسیه را به کمیتههای ملی المپیک اعلام میکرد، اما با گذشت پنج ماه از المپیک پاریس هنوز خبری از بورسیهها نیست.
آنطور که خبرنگار تسنیم کسب اطلاع کرده، هنوز از سوی IOC مکاتبهای با کمیته ملی المپیک ایران انجام نشده است.
محمد تابع سرپرست دبیرکلی کمیته ملی المپیک در این مورد به خبرنگار تسنیم گفت: IOC هنوز چیزی در این باره به ما اعلام نکرده است و ما این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
انتخابات کمیته بینالمللی المپیک قرار است اواخر اسفند ماه برگزار شود و شاید مسکوت ماندن موضوع بورسیه ورزشکاران از سوی IOC نیز بیارتباط با این موضوع نباشد.