نظریان: به مدال بازیهای زمستانی نزدیکیم/ بودجه ۲ برابر شود
خبرگزاری تماشاگر - رئیس فدراسیون اسکی و ورزشهای زمستانی گفت: به کسب مدال در بازیهای آسیایی زمستانی نزدیک هستیم و اگر این اتفاق رخ بدهد، فوقالعاده است.
- کد خبر: 324686
- 1403/08/14
- بازدید:
- 2124
عباس نظریان رئیس فدراسیون اسکی و ورزشهای زمستانی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم ، اظهار داشت: ما چهار رویداد در پیش داریم؛ مسابقات آلپاین قهرمانی جهان در اتریش، مسابقات صحرانوردی قهرمانی جهان در نروژ، بازیهای آسیایی زمستانی در هاربین چین و یونیورسیاد ورزشهای زمستانی. رقابتهای جهانی در اتریش و نروژ دو مسابقهای هستند که باید شرکت کنیم، چون ورزشکارنمان برای سهمیه المپیک زمستانی 2026 نیاز به شرکت و امتیازات در آن دارند. همچنین بازیهای آسیایی زمستانی در هاربین را هم داریم که تا این لحظه ورزشکاران آلپاین، صحرانوردی و یک نفر هم در اسکیت روی یخ را در لیست اعزام داریم. این برای اولین بار است که ایران در اسکیت روی یخ نماینده دارد که به نظرم میتواند مسابقه خوبی بدهد و نتیجه خوبی بگیرد.
وی افزود: درخصوص آلپاین و صحرانوردی قهرمانی جهان باید بگویم که شرکت در این مسابقات هم برای فدراسیون جهانی مهم است و هم امتیازات خوبی را نصیب ورزشکاران میکند. کار در صحرانوردی سختتر شده و بچهها برای اینکه بتوانند وارد المپیک شوند، باید امتیاز زیر 130 را کسب کنند، در حالی که در دورههای گذشته امکان بهتری فراهم بود. به هر حال نیاز داریم که ورزشکاران صحرانوردی در رویدادهای دیگری هم شرکت کنند و امتیازات خوبی بگیرند.
نظریان ادامه داد: در بازیهای آسیایی زمستانی و در آلپاین، فقط رشته مارپیچ کوچک برگزار میشود. با توجه به اینکه چینیهابه عنوان کشور میزبان در مارپیچ بزرگ خوب نیستند، تنها مسابقه مارپیچ کوچک برگزار میکنند تا شانس مدالشان بالاتر برود. مارپیچ بزرگ یک رشته بسیار حساس است و ورزشکاران زیادی ممکن است اوت کنند. البته امیدواریم که بچههای ما خوش شانس باشند و ضمن اینکه از اوت شدن حریفان استفاده کنند، رقابت خوبی داشتند و حتی به سکو هم نزدیک شویم. در صحرانوردی پیشبینیمان این است که در بخش امدادی به سکو نزدیکتر باشیم. در گزارشی که به کمیته ملی المپیک دادیم، گفتیم که در بخش امدادی شرایط بهتری داریم، اما در انفرادی کشورهای چین و ژاپن و قزاقستان و کره جنوبی با توجه به اینکه نفرات بیشتری دارند، حتی تا 10 نفر برتر را به خودشان اختصاص میدهند و شاید از سکو دور باشیم. به هر حال معتقدیم که در بخش امدادی به سکو نزدیک هستیم و امیدوارم که رتبه سوم و نهایتاً پنجم را کسب کنیم. اگر سوم شویم که فوقالعاده است و امیدوارم این اتفاق رقم بخورد.
رئیس فدراسیون اسکی با بیان اینکه لیست نفرات اعزامی به یونیورسیاد ورزشهای زمستانی به فدراسیون ورزشهای دانشگاهی ارسال شده است، عنوان کرد: ما برای این سه رویداد سه برنامه داشتیم. برنامه اول برگزاری اردوهای غیر متمرکز بود که نفرات آلپاین و صحرانوردی تمریناتشان را زیر نظر مربیانشان و تحت رصد فدراسیون شروع کردهاند، چرا که اکثراً در شمشک و دیزین هستند. در مرحله دوم بچههای آلپاین تست اول آمادگی جسمانی را در آکادمی المپیک پشت سر گذاشتند و بچههای صحرانوردی این هفته تست اولیه را میدهند و بعد از آن اردوی متمرکز شروع میشود. اگر برف در ایران تا یک ماه قبل از بازیهای هاربین خوب باشد، اردو را در تهران پیگیری میکنیم و با توجه به نزدیکی بازیهای آسیایی و رقابتهای جهانی، بچهها از چین باید به قهرمانی جهان بروند.
نظریان گفت: به واسطه اینکه در بازیهای آسیایی شانس بیشتری برای مدال داریم، شاید نفرات قویتر آلپاین را در لیست اعزام به هاربین قرار بدهیم. همچنین احتمالاً بهترینها را برای صحرانوردی قهرمانی جهان بفرستیم تا سهمیه المپیک را بگیریم. ضمن اینکه آلپاینیها را برای هر دو رویداد تقسیم میکنیم که البته این بستگی
به نظر کمیته فنی دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر وضعیت بارش برف خوب نباشد، ورزشکاران 3، 4 هفته قبل زودتر به چین اعزام میشوند تا با محیط آشنا شوند و تمریناتشان را انجام بدهند. این کار باعث میشود که شب مسابقه وارد آن نشویم و بچهها با آمادگی بهتری به میدان بروند. ما برای اردوهای خارجی هم برنامهریزی کرده ایم، اما با توجه به شرایطی که سفارتخانههای کشورهای مد نظر دارند و عدم امکان دریافت ویزا در شرایط موجود، فکر میکنم نتوانیم قبل از قهرمانی جهان زودتر به اروپا برویم.
نظریان در پاسخ به این سوال که چند ورزشکار به بازیهای آسیایی زمستانی و همچنین مسابقات جهانی اعزام خواهند شد؟ اظهار داشت: در صحرانوردی با توجه به اینکه تیمهای شرکت کننده در امدادی به صورت چهار نفره هستند، 8 نفر را برای اعزام پیشبینی کردهایم. در آلپاین هم احتمال دارد که با نفرات کمتری اعزام کنیم و بچهها به قهرمانی جهان بروند، یعنی 2 دختر و 2 پسر یا یک دختر و یک پسر اعزام شوند که این بستگی به شرایط دارد. در مجموع به نظرم 10 نفر در اسکی و یک نفر هم در اسکیت روی یخ اعزام شوند که روی هم 11 نفر میشود. همچنین موضوع کرلینگ نیز مطرح شده و با توجه به اینکه طی چند ماه آینده مسابقهای در این رشته در سطح قاره آسیا برگزار نمیشود، شاید ناچار به حضور در این رشته هم باشیم. اگر با اعزام این تیم به هاربین موافقت شود، حداقل چهار نفر در این رشته میروند. ضمن اینکه برای کمیته المپیک حضور شایسته و خوب در کرلینگ خیلی اهمیت دارد و انتظار این است که یک نمایش شایسته از ایران دیده شود. در واقع اگر ببینیم که این حضور شایسته نخواهد بود، اجازه شرکت نخواهیم داد. در مسابقات قهرمانی جهان نیز چهار نفر در آلپاین و چهار نفر در صحرانوردی مدنظرمان است. ما به دنبال حضور کیفی هستیم و ترجیح میدهیم که نفرات بهتر را بفرستیم تا نتایج خوبی هم در مسیر کسب سهمیه المپیک بگیرند.
وی درخصوص شرایط فدراسیون در آستانه برگزاری انتخابات گفت: پس از ثبتنام از افراد متقاضی، همه مدارک را به وزارت ورزش فرستادیم و فکر میکنم طی چند روز آینده جلسه کمیسیون تطبیق انجام میشود و سپس مراحل بعدی در ادامه این پروسه انتخاباتی انجام میشود. اقدامات فدراسیون درخصوص انتخابات انجام شده و مدارک را تحویل دادهایم و بقیه موارد به وزارت ورزش مربوط است که امیدوارم در نهایت، انتخابات در موعد قانونی انجام شود.
نظریان درباره ثبتنام خودش و همچنین بهرام ساوه شمشکی دبیر پیشین فدراسیون و در واکنش به اینکه آیا ساوه شمشکی به صورت مستقل در انتخابات شرکت میکند؟ عنوان کرد: من نمیتوانم روی این موضوع صحبت کنم، چون خودش اعلام کرد که علاقهمند در شرکت در انتخابات است. از نظر من هر کسی میتواند شرکت کند. او هم میخواست نامزد باشد. من از حضور او استقبال میکنم و این موضوع هیچ مشکلی هم ندارد. ساوه شمشکی از خانواده اسکی است و میتواند حضور داشته باشد. بالاخره این حضور به تصمیم خودش برمیگردد.
رئیس فدراسیون اسکی در پاسخ به این سوال که «چه نمرهای به عملکرد چهار سال گذشته میدهید؟» گفت: فکر میکنم عملکرد بدی نداشتیم. چهار هیئت اضافه شدند و همگی استانهای فعالی هم بودند. همچنین انجمنهای مختلف اضافه شدند و چراغ لوژسواری هم روشن شده که فکر میکنم قبل از پایان سال یک مکان را برای راهاندازی و افتتاح بخشی از این رشته داشته باشیم. ما در بخش مدالآوری موفق به کسب 2 مدال در نوجوانان آسیا شدیم و مدالهای اسکی چمن قهرمانی جهان را نیز بدست آوردیم. همچنین در سطح 2 هاکی روی یخ آسیا مدال گرفتیم و در کشورهای اسلامی نقره گرفتیم. ما ضمن برگزاری دورههای مربیگری و آموزشی، در کمیته استعدادیابی یک بانک 100 نفره از کسانی که میتوانند پشتوانه در اسکی آلپاین و صحرانوردی باشند، به وجود آوردیم.
وی در این باره ادامه داد: نه پیست یخ داشتیم و نه برف زیادی میآمد. در دو سال اول ریاستم با کرونا مواجه بودیم، اما در دو سال بعدی در قهرمانی جهان اسلوونی و فرانسه دو نماینده در آلپاین به فینال رفتند. همچنین در صحرانوردی دخترمان هشتم و پسرمان نهم شد و به فینال قهرمانی جهان راه یافتند. من فکر میکنم علیرغم همه چالشها و پیستها بد عمل نکردیم، اما نمره را باید جامعه اسکی و مخاطبان بدهند. به نظر اگر بخواهند عادلانه نمره بدهند، با همه این محدودیتها بد نبودیم و امیدواریم بتوانیم این روند را ادامه بدهیم. اگر من در فدراسیون بمانم، این نوید را میدهم که فدراسیون در پایان دوره دوم شرایط خیلی بهتری داشته باشد و ثمر این تلاشها را در بازیهای آسیایی زمستانی 2029 در عربستان بهتر بببینیم.
رئیس فدراسیون اسکی تصریح کرد: ما امسال به دنبال میزبانی مسابقات والیبال برفی قهرمانی آسیا هستیم و دیزین به همراه همدان نیز برای این میزبانی اعلام آمادگی کردهاند.
نظریان در پاسخ به این سوال که چرا فدراسیون اسکی با وجود نزدیک شدن به پایان دوره ریاست چهار سالهاش هنوز پیست ندارد؟ گفت: در این 70 سال عمر فدراسیون اسکی، نگاه حمایتی کمی در حوزه زیرساختی وجود داشته است. به هر حال اسکی یک رشته بومی بوده و مردم شمشک و دیزین فارق از اینکه پیست در اختیار بخش دولتی بوده یا خصوصی، کار را انجام دادهاند و هیچ وقت این حس ایجاد نشده که یک زیرساخت باید به فدراسیون برسد. همه انتظار دارند که این فدراسیون اسپانسر خوبی داشته باشد و .... ، اما این اتفاق در مکانی که در اختیار بخش خصوصی است، رخ نمیدهد. من به عنوان رئیس فدراسیون میگویم که اگر انتظار است که اتفاق خاصی رقم بزنیم، حداقل نیازمند یک یا دو خط اختصاصی برای فدراسیون هستیم تا اختیارش را داشته باشیم، پخش تلویزیونی بگیریم و اسپانسر بیاوریم و حتی برای توسعه این رشته میزبانی بگیرم. وقتی که جا نباشد، باید با بخش خصوصی هماهنگ کرد که شاید برایش جذابیتی نداشته باشد که پیست را چهار، پنج روز به فدراسیون بدهد. من تلاش میکنم تا این موضوع و همچنین کمپ ویژه اسکیبازان را ایجاد کنم تا ورزشکاران از این سردرگمی در رویدادها آزاد شوند.
نظریان درباره بودجه فدراسیون خاطرنشان کرد: روزی که فدراسیون را تحویل گرفتم، بودجه خیلی کم بود، اما امروز 20 برابر شده است. این در حالی است که بخشهای مختلفی به فدراسیون اضافه شدهاند که هزینههای زیادی هم دارند. معتقدم بودجه فدراسیون باید حداقل 2 برابر رقم فعلی باشد تا روزهایی بهتری داشته باشیم. البته باید به حمایتهای مسئولان نیز اشاره کنم. من هیچ وقت دست خالی از وزارت ورزش و کمیته المپیک برنگشتم و همیشه کمک کردهاند، اما واقعیت این است که بودجه ما برای اتفاقات خوب کفاف نمیدهد. در واقع باید چانه فدراسیون بیشتر شود. امیدواریم بتوانیم مسئولان را قانع کنیم که نیازمند حمایت بیشتری هستیم تا شرایط در بازیهای آسیایی زمستانی در عربستان بهتر شود.
وی در پایان درباره حضور جامعه ورزش در جزیره بوموسی گفت: به عنوان نماینده فدراسیون اسکی، صحبتهای اخیر را محکوم میکنیم و با تمام وجود پای قلمرو سرزمین ایران هستیم و برای توسعه بخشهای مختلف کشور، تمام قد کار و کمک میکنیم و مطمئناً گامهای موثری برای توسعه بیشتر برمیداریم. ما انزجار خودمام را نسبت به ایران صحبتهای متوهمانه نشان میدهیم. موضع جامعه اسکی در قبال حرفهای اخیر مشخص بوده و حاضر است بهترین داشتههایش را برای حفظ وطن بدهد.