غلامحسین زمان آبادی
کارشناس ارشد ورزش
پیامبر (ص) رسالت شان را با نفی فساد اغاز کرده و ابتدا به مبارزه با اله ها پرداخته و انگاه منادی الا الله شدند.
این الگویی حسنه برای همه ی دوران هاست. رفع فساد و آنگاه آغاز عملیات ساخت و ساز. رفع فساد و آنگاه حرکت کردن در مسیر توسعه. برهمگان محرز و پیداست که ساختن بنایی مستحکم و ماندگار بر روی لجنزاری سست و ناپایدار غیرممکن است.
طی أدوار گذشته، در دولت های متعدد و تحت مدیریت روسای سازمان تربیت بدنی سابق و وزرای وزارت ورزش و جوانان فعلی، تلاش هایی برای از میان بردن فساد صورت گرفته اما حقیقت آن است که این مهم معمولا جزو حواشی برنامه های مدیریتی قرار گرفته و این ایده که می بایست مبنای اولیه حرکت دستگاه ورزش باشد، نبوده است.
در آخرین نمونه، وزیر سابق ورزش و جوانان با ارسال طرح دوازده ماده ای مصوب مجلس شورای اسلامی به إدارات کل، فدراسیون ها و سایر بخش های تابعه خواستار اجرایی شدن ان شد اما حقیقت آن است که آن شیوه اداری و سازمانی نمی توانست راه موثری برای مبارزه با این اژده های هفت سر باشد. مهندس کیومرث هاشمی البته سعی داشت پای را فراتر نهاده و درمواردی به ستایش فرهنگ سوت زنی با هدف مبارزه فرد فرد اهالی جامعه ورزش با فساد هم شد لیکن شاید تیم مدیریتی سابق به این مهم عنایت نداشتند که فرآیند واکسینه کردن بدن باید با فراهم آوردن زمینه بهداشت آغاز شود نه با خرج کردن برای درمان. به عبارتی باید ابتدا بستر های فساد از بین برود درحالیکه سوت زنی یعنی ما در مسیر بهداشتی کردن أمور همواره یک قدم عقب هستیم و به تعبیری منتظریم کسی فساد کند تا ما مبارزه با آن را آغاز کنیم. جناب اقای وزیر میبایستی کار را باعملیاتی شدن و بومی سازی طرح دوازده ماده ای در وزارت خانه خود اغاز مینمود و آنگاه با پاکسازی و سالم سازی، بستر مناسب فعالیت ها را فراهم میکرد. به عنوان مثال یکی از مواد این مصوبه رعایت اصل تعارض منافع است. این اصل مشخص کرده که مدیران نباید به موازات اختیارات خود در خارج یا داخل مجموعه منافعی داشته باشند که تصمیمات انها را تحت الشعاع قرار دهد یا در مثالی دیگر مدیران منصوب یا منتخب نباید با انتصابات فامیلی ناچار به اغماض و تغافل درخصوص آنها شوند. شفاف سازی اصل دیگری در مصوبه ۱۲ ماده ای مبارزه با فساد است که بر اساس آن همگان در جریان فعالیت مدیران – در هر سطحی - قرار می گیرند و به دلیل وجود اطاق شیشه ای اقدامات آنها را هرلحظه زیر ذره بین قرار می دهند.
در خاتمه یادآوری این نکته لازم است که دکتراحمددنیامالی – وزیر جدید ورزش و جوانان خود از جمله نمایندگانی هستند که در دوران اجرای وظیفه وکالت مردم در تدوین و تصویب طرح ۱۲ ماده ای مبارزه با فساد نقش موثر داشته اند و به همین دلیل حالا با امیدی بیشتر می توان به أراده ایشان و تیم مدیریتی شان به رعایت آن امیدوار بود. این یادداشت، تنها یادآوری برادرانه درخصوص اهمیت به سرانجام رساندن کاری بزرگ است که آغاز آن در دوره ای محصول خود ایشان و همکارانشان بوده و حالا به سرانجام رسیدنش هم به عهده خود ایشان و همکاران جدیدشان است..